Vers gemaakte truffelfriet uit de oven afgemaakt met rucola, pijnboompitjes, parmezaanse kaas en truffelmayonaise. Lekker te combineren met bijvoorbeeld een tartaartje of een grillburger.
Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht. Bekleed de bakplaat met bakpapier of een bakmat. Spoel de aardappels goed af en snijd deze vervolgens in dikke plakken. Deze plakken snijd je in wat dikkere repen, zodat er frieten ontstaan. Verdeel de verse friet over de bakplaat. Sprenkel er 2 eetlepels van de truffelolie en 1 eetlepel olijfolie overheen, strooi er naar smaak wat peper, zout en gerookte paprikapoeder overheen. Zet de bakplaat in de oven en bak de friet in 30 minuten mooi goudbruin en krokant.
Zet een koekenpan op het vuur en laat deze warm worden, strooi de pijnboompitten in de pan en rooster deze een aantal minuten totdat deze goudbruin zijn. Let op! pijnboompitten verbanden snel, houdt ze dus in de gaten en beweeg ze regelmatig in de pan. Als ze goudbruin zijn haal je ze uit de pan.
Doe voor de truffelmayonaise de Zaanse mayonaise in een kommetje, voeg hierbij de overgebleven truffelolie aan toe. Mocht je gemalen truffel hebben is het lekker hier wat naar smaak van aan de mayonaise toe te voegen. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Waar nodig kan je de mayonaise iets verdunnen door een klein beetje water toe te voegen en het mengsel goed door te roeren.
Als de friet klaar is, verdeel je deze over de borden. Verdeel vervolgens de rucola eroverheen en doe er een lepel truffelmayonaise op. Garneer met parmezaan schaafsel en de pijnboompitten.