Je kent hem wel, viscuisine Italiano uit de vriezer bij de supermarkt. Even in de oven en je kunt aan tafel. Toch is dit gerecht ook simpel zelf te maken en smaakt dan nog veel lekkerder. De viscuisine is te serveren met rijst, pasta, aardappel, rösti, gnocchi of een mooi stuk vers brood.
Verwarm de oven voor op 220ºC en vet een ovenschaal in.
Was de cherrytomaten en de paprika goed schoon. Snijd de cherrytomaten in vieren. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in mooie blokjes van max 1 cm.
Neem de helft van de mozzarella en snijd ook deze in kleine blokjes. De andere helft kun je afgedekt bewaren in een bakje met water in de koelkast.
Snipper het sjalotje en pers de knoflook. Bak het sjalotje en knoflook in een koekenpan met olijfolie op medium vuur glazig. Voeg na 2 minuten de oregano toe en laat dit zachtjes mee bakken.
Meng de cherrytomaten, paprika, mozzarella, Parmezaanse kaas, Philadelphia, paprikapoeder, panko en het uimengsel door elkaar in een kom. Breng eventueel verder op smaak met wat peper en/of zout.
Dep de visfilets droog en bestrooi met peper en zout. Leg ze in de ovenschaal en verdeel het kruidenkaasmengsel over de visfilets, zodat er een mooie laag op zit.
Bak de viscuisine in de oven 15 tot 20 minuten totdat de vis gaar en de kruidenkaaslaag goudbruin is geworden.
Serveer de viscuisine Italiano met wat rijst, pasta, gnocchi of een mooi stuk brood.