Dit recept is gebaseerd op een Schotse zalmtartaar met garnalen. In dit recept hebben wij echter onze favoriete vissoorten toegevoegd en er een vistartaar van gemaakt. Serveer deze met je zelfgemaakte Schotse whiskysaus en het is een gegarandeerd succes.
Hak de zalm en paling fijn, tot ongeveer dezelfde grootte als een Hollandse garnaal en meng dit in een kom met de Hollandse garnalen.
Was de dille, dep deze droog en snijd fijn.
Voeg de dille, komijn en citroensap toe aan de vis en roer dit goed door zodat alles met elkaar vermengd is. Zet de vis vervolgens apart in de koelkast tot deze geserveerd kan worden.
Doe de mayonaise in een kom en voeg hierbij de ketchup, gembersiroop, paprikapoeder, whisky en peper en zout toe. Roer dit allemaal goed door elkaar en zet ook weg in de koelkast.
Snijd wat ijsbergsla in reepjes en drapeer dit op elk bordje.
Neem een steker waarin je de tartaar wilt opbouwen. Smeer deze in met wat olie, zodat de vis er niet aan blijft vastplakken.
Verdeel de vis in gelijke porties. Zet een ring op de ijsbergsla en doe hierin een portie vis. Druk dit goed aan met een lepel en haal vervolgens de ring voorzichtig omhoog. Als het goed is heb je nu een tartaar van vis gecreëerd.
Herhaal de voorgaande stap tot de vis op is en je alle bordjes hebt opgemaakt.
Drapeer de saus over de tartaar, doe dit eventueel met een spuitzak als je die hebt. Leg er eventueel een stukje dille bovenop ter decoratie. De tartaar is klaar om gegeten te worden.