Heb je zin in een lichte salade voor de lunch of als bijgerecht bij het diner? Kies dan voor deze witlofsalade met gerookte kip, mango en rozijntjes. Door de combinatie van ingrediënten is het een frisse salade, welke ook nog goed vult.
Zet water op in een steelpannetje, doe de eieren erin en laat het water koken. Als het water kookt, kook de eieren dan in 8 minuten hard. Giet het water af en laat de eieren onder een koude kraan schrikken.
Was de witlof stronkjes, maak deze droog en haal het kontje er van af. Haal de bladeren los en leg deze op elkaar. Merk je dat de bladeren niet vanzelf los komen? Haal dan telkens weer een stukje van de onderkant eraf. Je verwijderd hierdoor ook het meest bittere deel van de witlof.
Snijd de bladeren van de witlof in dunne ringen en doe deze in een kom.
Wel de rozijnen in heet water, totdat deze zacht zijn.
Schil de mango en haal het vruchtvlees van de pit, snijd de mango vervolgens in kleine blokjes en voeg toe aan de witlof.
Snijd de gerookte kip vervolgens ook in dezelfde grootte blokjes en voeg deze toe aan de kom.
Was de bieslook stengels en knip deze met een schone schaar boven de kom in kleine stukjes. Voeg vervolgens de kerrie en chilipoeder toe aan het geheel.
Voeg de rozijnen en de mayonaise toe en roer het geheel goed door.
Wanneer de eieren zijn geschrokken, kunnen ze worden gepeld. Snijd de eieren vervolgens in partjes en de partjes in kleine stukjes. Voeg deze toe aan de kom en schep het geheel nog één keer rustig om. Proef de salade even en voeg waar nodig nog wat zout en peper naar smaak toe.
Wil je van de salade een slankere variant maken? Vervang de mayonaise dan door (magere) yoghurt.