Heb je wel eens carpaccio van vis geprobeerd? Deze zalm carpaccio is een geweldig alternatief voor de reguliere runder carpaccio en erg makkelijk zelf te maken. Met dit recept hoef je niet meer naar een restaurant voor een lekkere carpaccio als voorgerecht.
Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de sneetjes brood in dunne repen en vervolgens in blokjes van maximaal een centimeter.
Verwarm wat olie in een koekenpan. Doe de plakjes knoflook hierin en bak die op middelhoog vuur goudbruin. Schep de plakjes knoflook er vervolgens uit en leg deze op een keukenpapiertje. Doe vervolgens in dezelfde pan de blokjes brood en bak die op middelhoog vuur goudbruin en knapperig. Zijn ze klaar? Haal deze dan uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan tot dat deze goudbruin kleuren. Houd dit goed in de gaten want ze branden zo aan. Om het aanbranden tegen te gaan, houd je de pitten in de pan in beweging. Zijn de pitten goudbruin? Haal deze dan uit de pan en laat ze even rusten.
Doe de roomkaas in een kom en hak 3/4 van de pijnboompitten fijn, voeg vervolgens toe aan de roomkaas. Snijd de verse kruiden fijn en voeg deze ook toe aan de roomkaas. Halveer de citroen en knijp het sap van 1 halfje boven de roomkaas uit. Houdt je hand eronder om eventuele pitten op te vangen. Roer alles goed door elkaar en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
Neem een schaal en verdeel hierover de rucola. Verdeel vervolgens dakpansgewijs de gerookte zalm over de rucola. Vorm met twee lepels ovaaltjes van het roomkaas mengsel en verdeel deze over de gerookte zalm. Maak de zalm carpaccio af door de knoflookplakjes, croutons, pijnboompitten en kappertjes te verdelen.
Je kan de carpaccio eventueel ook garneren met wat blaadjes rucola.