* Makkelijk

Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 8 bockworsten
  • 250 g wijnzuurkool
  • 1 rode paprika
  • Curry naar eigen smaak
  • 1 ui
  • Olijfolie

Curryworst met zuurkool

Variatie op de traditionele Duitse curryworst, lekker met zuurkool en vers gemaakte patatten uit de oven.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 g bloem
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 75 g suiker
  • 2-3 friszoete appels
  • 2 tl kaneel
  • 50 g gehakte walnoten
  • 2 el poedersuiker
  • 4 schaaltjes
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 385

Appelcrumble

Appelcrumble met stukjes walnoot. Het lekkerst als het nog een beetje warm is met een toefje slagroom!

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 3 goudrenet, Elstar of Jonagold
  • 2 el fijne kristalsuiker

  • ½ el kaneel
  • 50 g rozijnen
  • 1 ei losgeklopt of water

Appelflap

Deze appelflap is gemaakt van bladerdeeg en gevuld met een mengsel van appel, kaneel en rozijnen. De appelflappen zijn lekker op…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 ciabattabrood (afbak)
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 3 peren
  • Honing

Crostini – Peer, geitenkaas & honing

Deze crostini met peer, geitenkaas en honing is heerlijk. De geitenkaas en het zoete van de honing is een mooie combinatie.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 ciabattabrood (afbak)
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • 150 gr Parmaham
  • 100 gr vijgencompote
  • 100 gr rucola

Crostini – Parmaham, rucola & vijgencompote

Deze crostini met Parmaham, rucola en vijgencompote heeft een zacht zoete smaak waarbij de Parmaham helemaal tot zijn recht komt.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 baquette
  • Prosciutto
  • 1 stuk roombrie
  • 1 bakje cranberrycompote
  • Rucola
  • 60 ml olijfolie
  • Balsamicocreme

Crostini – Cranberry, brie, prosciutto & balsamico

Deze crostini met onder andere brie en prosciutto geeft een ware smaakexplosie in de mond.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 ciabattabrood (afbak)
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • 2 bollen mozzarella (buffel)
  • 3 roma tomaten of tasty-tom tomaten
  • 1 flinke bos basilicum
  • Balsamico azijn

Crostini – Caprese

Crostini Caprese gebaseerd op het al oude Italiaanse recept insalata caprese.

(5 / 5)
Appelbeignets op een schaal Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 goudreinet

  • 
2 el fijne kristalsuiker

  • 
1/2 el kaneel
  • zonnebloem olie om te frituren
  • 50 g rietsuiker

Appelbeignets – oven

Naast de oliebollen staan ook de appelbeignets bij veel mensen op tafel rondom Oud en Nieuw. De appelbeignet is gemaakt met…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 5 mandarijnen
  • 2 el suiker
  • 2 el water
  • 20 g roomboter
  • 80 ml Grand Marnier of sinaasappellikeur

Crêpe Suzette

Een crêpe Suzette is een nagerecht waarbij je een flensje vult met mandarijn. Over het gevulde flensje schenk je een mandarijnsaus.…

(5 / 5)
Basis crèmesoep Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 liter bouillon
  • 45 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 250 ml room
  • 2 eidooiers

Crèmesoep

Dit is een basisrecept voor een mooie crèmesoep. Laat de bouillon smaak (groenten, kalf, kip of vis) aansluiten bij het eindproduct.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 courgettes
  • 1 ui
  • 100 gr cherrytomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el pesto
  • 20 gr pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Courgetti

Heerlijke vegetarische pasta van courgette. Lekker licht recept met een heerlijke pesto smaak.

(3.3 / 5)
Courgettepannenkoekjes Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 1/2 courgette
  • 150 g ricotta
  • 2 eieren
  • 3-5 el boekweitmeel of bloem
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje munt
  • Rasp van een halve citroen
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Courgettepannenkoekjes

Heerlijke luchtige courgettepannenkoekjes met ricotta en een vleugje munt. Een voedzame lunch uit de categorie ‘Bewust eten’.

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 middelgrote courgettes
  • 100 g mais
  • 2 fijngesneden stengels lente-ui
  • 4 eieren
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl peterselie
  • 1/2 tl basilicum
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g amandelmeel
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 el Harissa
  • Zout en peper naar smaak

Courgette-maispannenkoekjes

Deze courgette-maispannenkoekjes zijn een hartige snack, gemaakt van courgette, mais, een lente-uitje en eieren. Lekker met een pittige dip.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 g bloem
  • 250 g boter
  • 250 g suiker
  • 4 eieren
  • 50 g maïzena
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 citroenen

Citroencake

Een heerlijke frisse citroencake met een zachte en licht vochtige structuur.

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 220 gr fijne tafelsuiker
  • 4 el bloem
  • 50 gr gedroogde kokos
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl geraspte citroenschil
  • 120 ml citroensap
  • 30 gr gesmolten boter
  • 160 ml melk
  • 2 eieren

Citroen-kokospuddinkje

Dit citroen-kokospuddinkje is een heerlijk friszoet nagerecht, wat doet denken aan een kokosmakroon met een vleugje citroen naar een recept van…

(4 / 5)
x

Wachtwoord kwijt