Even geen inspiratie?

Pindasoep Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 cm gember, geschild en fijngehakt
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 stengel bleekselderij
  • 600 g zoete aardappel,
  • 1 rode peper
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el ketjap manis
  • 1,5 l kippen- (of groente-) bouillon
  • 200 g pindakaas
  • 1 el Berbere kruidenmix
  • handje ongezouten pinda's
  • verse koriander, fijngehakt
  • wokolie

Pindasoep

Een heerlijke vegetarische pindasoep, goed gevuld en daardoor prima als maaltijdsoep te gebruiken.

(0 / 5)
Bowl Mexicaanse rijst in bowl Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • Guacamole volgens recept op deze site
  • Mexicaans gehakt volgens recept op deze site
  • Handje tortillachips
  • 180 g zilvervliesrijst
  • 2 tomaten
  • halve rode peper
  • 1 rode ui
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl komijn
  • 1 tl cayennepeper
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 groot blik mais (300 g)
  • 2 bosuitjes
  • 2 el crème fraîche
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 2 groene pepers uit pot
  • handje koriander
  • Sap van een halve limoen
  • Peper en zout

Bowl – Mexicaanse rijst

Een Mexicaanse bowl is een heerlijke manier om de overblijfselen van een Mexicaanse avond op te maken. In dit recept is…

(4 / 5)
Roerbak kip met prei Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kippendijen
  • 4 kleine preitjes
  • 4 eieren
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el oestersaus
  • 2 el kippenbouillon
  • 2 el plantaardige olie
  • 240 gram noedels
  • peper en zout
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 400

Roerbak kip met prei

Roergebakken kippendijen in knoflook en peper met prei en omelet. De gefruite knoflook en rode peper geven een zachte smaak aan…

(4 / 5)
Roerbak biefstuk boontjes bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 700 g biefstuk
  • 250 g sperziebonen
  • 1 courgette
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el oestersaus
  • 2 el runder- of kippenbouillon
  • 2 el plantaardige olie
  • 240 gram rijst
  • peper en zout
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 400

Roerbak biefstuk met boontjes

Roergebakken biefstuk in knoflook en peper met boontjes en courgette. De gefruite knoflook en rode peper geven een zachte smaak aan…

(2.7 / 5)
Jambalaya Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 gr kipdijfilet
  • 150 gr chorizo
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 paprika's (1 groene en 1 rode)
  • 200 gr champignons
  • 4 stengels bleekselderij
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 150 ml kippenbouillon
  • 2 lente-uitjes
  • 250 gr pandanrijst
  • 2 tl koenjit/kurkuma
  • 2 eetl olijfolie
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 550

Jambalaya

Een eenpansgerecht uit Louisiana gebaseerd op de Creoolse keuken. Heerlijke rijst met kip of vis en chorizo. Dit gerecht is goed…

(3.3 / 5)
Plaattaart courgette serranoham Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 10 plakken bladerdeeg
  • 4 takjes verse munt
  • 4 takjes platte peterselie
  • 4 takjes basilicum
  • 2 bakjes (400 gram) Monchou zacht en luchtig
  • 3 tenen knoflook
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 1 courgette
  • 150 g serranoham

Plaattaart met courgette en serranoham

Een makkelijk te bereiden plaattaart met de frisheid van de kruiden en courgette en het zoutige van de ham. Dit recept…

(0 / 5)
Nasi goreng met speklapje in blokjes gesneden Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g rijst (Basmati of Surinaamse)
  • 1 bouillonblokje - groente
  • 375 g speklapjes
  • 400 g fijne nasigroente
  • 1 Spaanse peper (zeer fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook zeer fijngesneden
  • 1 tl trassi of van een trassi blokje een klein stukje
  • 2 tl laos
  • 1 tl ketoembar (koriander)
  • 1 tl kardemon
  • 2 el ketjap
  • 3 eieren geklutst
  • 1 tl citroengras (sereh)
  • 3 tot 4 el zonnebloemolie
  • peper en zout

Nasi Goreng – Speklapje

Nasi goreng (in de volksmond nasi) is een Indonesisch gerecht van opgebakken rijst van de vorige dag. Deze is met in…

(3 / 5)
Shoarmataart Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 g kipshoarma
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • champignons
  • 100 ml crème fraîche
  • 2 grote of 3 kleine eieren
  • Bakblik
  • Olijfolie

Shoarma-groentetaart

Wil je eens op een andere manier genieten van shoarma? Maak dan deze shoarmataart met groente naar keus.

(5 / 5)
Pastasalade honing-dille Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 g pasta naar keuze
  • 10 snacktomaatjes
  • kwart komkommer
  • 200 g huisgerookte zalm
  • 2 gekookte eieren
  • IJsbergsla, kwart krop

Maaltijdsalade – gerookte zalm 2.0

In deze salade hebben we onze huisgemaakte gerookte zalm gebruikt. Een salade om je vingers bij af te likken!

(5 / 5)
Frittata uit de oven met broccoli - ingesneden Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 125 ml creme fraîche
  • 200 gr broccoli
  • 180 gr cherrytomaatjes
  • 100 gr feta
  • 125 gr magere spekreepjes
  • 2 takjes basilicum
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 0,5 tl chilipoeder
  • Peper en zout
  • Handje geraspte kaas

Frittata uit de oven – met broccoli…

Deze frittata is een zeer gemakkelijk en vullend eiergerecht. Heerlijk voor bij de lunch of als diner met wat sneetjes brood…

(3.2 / 5)
Lebanese spiced flatbread presentatie Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 g '00' meel
  • 100 g semolina
  • 1/2 tl zout
  • 1,5 tl basterd suiker
  • 7 g gedroogd gist
  • 325 ml warm water
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 el gemalen Baharat kruidenmix
  • 500 g lamsgehakt
  • 75 g rozijnen
  • 300 ml kippenbouillon
  • 250 g Turkse yoghurt
  • 2 groene chilipepers, fijngesneden
  • versgemalen zout, peper
  • 4 takjes verse munt, alleen de blaadjes
  • 16 takjes koriander, alleen de blaadjes

Lebanese spiced flatbread

Zelfgemaakt Lebanese spiced flatbread (platbrood) belegd met gekruid lamsgehakt. Heerlijk als lunch of geserveerd met een salade voor bij het diner.…

(4.5 / 5)
Tumis boontjes Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g sperzieboontjes
  • 30 g santen
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 rode peper (of 1 tl sambal)
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl laos
  • 1/2 groente bouillonblokje
  • 1/2 tl djahé (gemberpoeder)
  • 100 g cocktailgarnalen (optioneel)

Sajoer tumis boontjes

Een variatie op het recept van sajoer boontjes, heerlijk in combinatie met een vleesgerecht bij een Indische rijsttafel.

(4 / 5)
Aspergesalade Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 700 gr groene asperges
  • 85 gr veldsla
  • 15 gr verse basilicum
  • 20 gr parmezaanse kaas
  • 80 gr rauwe ham (Serrano of parma)
  • 1 kg krieltjes
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • 12 cherrytomaatjes
  • Olijfolie
  • Zout
  • Handje pijnboompitten

Groene aspergesalade met aardappeltjes

Een echte aanrader is deze salade met asperge. Heerlijk knapperig en fris, lekker om te eten in de lente en zomer.

(0 / 5)
Zomerfruittaart Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 8 vellen roomboterbladerdeeg (ontdooid)
  • 1 ei
  • 2 el kristalsuiker
  • 350 g aardbeien
  • 150 g blauwe (bos)bessen
  • 2 -3 el aardbeien- of frambozenjam
  • 1 citroen, de schil geraspt en het sap geperst
  • 300 g mascarpone
  • 3 el lemon curd

Zomerfruittaart

Deze taart met zomerfruit is snel klaar en goed voor 8-12 personen.

(4 / 5)
Wentelteefjes van suikerbrood Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 plakken suikerbrood
  • 1 ei
  • 3 el melk
  • 1 tl kaneel
  • boter

Wentelteefjes – suikerbrood

Een zoete variatie op het traditionele recept van de wentelteefjes.

(5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt