Even geen inspiratie?

Beenham op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 beenham 500 g
  • 50 g roomboter
  • 2 el honing

Beenham uit de oven

Hoe fijn is het als je iets in je mond stopt dat zorgt voor een ware verrassing. Zo is het ook…

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el honing
  • 150 ml slagroom/kookroom

Honing mosterdsaus

Deze zacht romige honing mosterdsaus is lekker over een beenham, kip of salade. De saus is zowel warm als koud te…

(3.6 / 5)
Beef Shanghai op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g rundergehakt
  • 3 tl knoflookpoeder of 2 teentjes
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 zak (400 g) Thaise groentemix
  • 320 g mie
  • 3 el sojasaus
  • 3 el agavesiroop
  • 1 el ketoembar (gemalen koriander)
  • 3 tl knoflookpoeder of 2 teentjes
  • 1 bouillonblokje (groenten)
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el worcestershire saus
  • 1 el sesamzaad
  • 200 ml water

Beef Shanghai

Deze Beef Shanghai is een bekend Wereldgerecht welke je zonder pakje kunt klaarmaken. Het is een heerlijk gerecht met licht pittig…

(3.8 / 5)
appelcaketaart stukje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 75 g zachte roomboter
  • 150 g (patent) bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 80 g lichte basterdsuiker
  • 1 tl koekkruiden
  • snuifje zout
  • 150 g amandelspijs
  • 1 ei
  • 180 g patent bloem
  • 8 g bakpoeder
  • 180 g zachte (room)boter
  • 150 g suiker
  • 16 g vanillesuiker
  • 3 grote eieren
  • 3 el Griekse yoghurt
  • citroen zest
  • 2 tl citroensap
  • 2 appels

Appelcaketaart met spijs

Appelcaketaart heeft een koekbodem met amandelspijs en daarop appelcake met een frisse hint van yoghurt. Een ware verrassing voor een high…

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 gram sushirijst
  • 5 eetlepels Sake
  • 7 eetlepels zoete rijstazijn
  • 4 eetlepels suiker
  • Halve eetlepel zout
  • Halve liter water

Sushi rijst

Sushi rijst is de basis van vele sushi varianten. De rijst moet op een speciale manier worden gekookt, zodat de smaak behouden blijft.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 Nori vel
  • Japans omelet
  • Zalm
  • Sushi rijst

Sushi Nigiri

Nigiri, is een soort sushi waarbij een klein bolletje rijst met de vingers gevormd wordt. Daar bovenop wordt meestal een stukje…

(5 / 5)
sushi maki met stokjes Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • Nori vellen
  • Sushi rijst
  • 1 Komkommer
  • 1 Avocado
  • 150 gram zalmfilet
  • 3 surimi sticks
  • Japanse tonijnsalade
  • Japans omelet

Sushi Maki

Dit is de bekendste vorm sushi, waarbij de rijst samen de vulling wordt opgerold in een nori vel. Denk bijvoorbeeld aan…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 Nori vel
  • Sushi rijst
  • Zalm
  • Japanse tonijnsalade

Sushi Gunkan

Gunkan sushi wordt ook wel ‘slagschip sushi’ genoemd. Het is een rechthoekig klompje sushirijst, met een randje nori er om heen.…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g (kleine) spruitjes
  • 250 g magere spekreepjes
  • 1 ui
  • 200 g champignons
  • Blikje cocktailworstjes
  • 450 g krieltjes (voorgekookt)
  • Zout en peper

Spruitjesschotel met spek

Smaakvol eenpansgerecht, voor de dagen dat je geen zin óf weinig tijd hebt om te koken. Zelfs kinderen lusten spruitjes!

(3.3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 320 g. zachte boter
  • 200 g. bastardsuiker
  • 400 g. bloem
  • 1 ei
  • 1 vanillestokje of vanille extract
  • Beetje zout

Spritzen

Heerlijke Spritzen zoals je ze alleen bij de banketbakker kunt krijgen.

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g wildzwijnpoulet
  • 2 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g spekblokjes
  • 1 flesje tripel bier (bijv. Affligem, Leffe, La Trappe, Hert)
  • 1 wildfond (350ml)
  • 70 gram tomatenpuree (klein blikje)
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 10 jeneverbessen
  • 3 takjes tijm

Stoverij van wildzwijn

Een heerlijk zachte en licht zoete stoverij van wildzwijn en tripel bier. Om je vingers bij af te likken.

(3.3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kg poulet van hert
  • 3 uien
  • 5 laurierblaadjes
  • 3 takjes tijm
  • 1 pot wildfond 350 ml
  • 1 flesje bruin bier
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 kruidnagels
  • 7 jeneverbessen
  • 2 witte broodjes
  • Dijonmosterd
  • 50 g roomboter

Stoverij van hert

Winterse stoverij van hert met bruin bier. Heerlijk in een traditioneel wildmenu met bijvoorbeeld rode kool en gebakken aardappelpartjes uit de…

(3.2 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 800 gr. runderriblap
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 30 gr. boter of olijfolie
  • 1 flesje La Trappe dubbel trappist
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 3 kruidnagels
  • 1 runderbouillonblokje
  • Bloem
  • Peper en zout

Stoofvlees – Vlaams

Heerlijk Vlaams stoofvlees, natuurlijk met Patattekes

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 200 g gesneden andijvie
  • boter
  • 250 g gerookte magere spekreepjes
  • Melk
  • peper

Stamppot Andijvie

Een heerlijke ouderwetse stamppot van andijvie, natuurlijk met een zelfgemaakte bal en uitgebakken spekjes.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g (kleine) spruitjes
  • 250 g magere spekreepjes
  • 1 ui
  • 200 g champignons
  • Blikje cocktailworstjes
  • 450 g krieltjes (voorgekookt)
  • Zout en peper

Spruitjesschotel

Smaakvol eenpansgerecht, voor de dagen dat je geen zin óf weinig tijd hebt om te koken. Zelfs kinderen lusten spruitjes!

(2 / 5)
x

Wachtwoord kwijt