Even geen inspiratie?

Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml)
  • 50 ml rode port (ruby)
  • 1 theelepel aardappelzetmeel (eventueel)

Sinaasappel-portsaus

Eenvoud dient de mens. In twee stappen een heerlijke sinaasappel portsaus. Deze saus is heerlijk bij de gegrilde eendenborst die ook…

(4.5 / 5)
Gegrilde eendenborstfilet met ruitjespatroon Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 theelepel tijm

Sinaasappel-honingsaus

Het mooie van deze sinaasappel honingsaus is dat de er maar drie ingrediënten voor nodig zijn. Eenvoud dient de mens. Deze…

(4.3 / 5)
Shoarmataart Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 gram shoarmavlees
  • Pakje bladerdeeg
  • 2 paprika's
  • 2 eieren
  • 250 ml zure room
  • 40 gram boter of margarine
  • 1 deciliter koffiemelk
  • Taartvorm

Shoarmataart

Een lekkere shoarmataart om met zijn alle lekker van te kunnen eten. Heeft u niet zo veel zin om te koken…

(4.5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g spaghetti
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 runder- of kippebouillonblokjes
  • laos (4 blokjes van 1 cm) of laospoeder
  • 6 el zoete ketjap (manis)
  • 4 el zoute ketjap (asin)
  • Stukje trassi of trassipasta
  • 6 tl olie

Surinaamse bami

Heerlijke Surinaamse bami met een licht zoete smaak en snel klaar.

(4.8 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 el gepureerde zongedroogde tomaten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 4 scholfilets
  • 75 gr zwarte olijven
  • 4 el olijfolie
  • Boter

Scholfilets in Piazzaiola

Een licht Italiaans gerecht met een tomaten- en olijvensaus. Dit gerecht is heerlijk met een zachte vis zoals schol of tongscharfilet.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kg kipfilet of kippendijen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl roast red pork seasoning mix ( verkrijgbaar bij toko)
  • 2 el honing
  • 3 el zoete ketjap (manis)
  • Zout en peper
  • Satéstokjes

Saté

Dit is een lekkere marinade voor saté met red roasted pork seasoning mix. Probeer het zelf ook maar eens.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 gr kippenlevertjes
  • 2 lombok (of 1 el sambal oelek)
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 4 kemirienoten
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 1 tl laos of 3 kleine schijfjes (Galanga)
  • 1 tl suiker
  • 2 blaadjes daon djeroek poeroet (limoenblaadjes)
  • olie
  • Santen
  • Asemwater

Sambal Goreng Hati Ayam

Een klassieker uit de Indonesische keuken; Sambal Goreng Hati Ayam beter bekend als Pittige kippenlevertjes. Misschien niet voor iedereen, maar een…

(3.3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 250 g biscuits
  • 100 g witte chocolade
  • 500 g mascarpone
  • 4 eieren
  • 1 eidooier
  • 16 g maïzena
  • 1 tl vanille extract
  • 400 g gezouten caramelchocolade (Tony's chocolonely's)
  • 160 g crème fraîche
  • 150 g pure chocolade
  • 90 g gezouten caramelchocolade
  • 250 g boter
  • 150 g poedersuiker
  • 50 ml volle melk
  • 40 ml koolzaadolie

Cheesecake – Salted Caramel

Een luxe cheesecake met zeezout-karamel chocolade met een fruitige verrassing tussen de glazuurlaag en de cheesecake.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 250 g verse tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine peper
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 limoen
  • peper en zout

Salsa

Deze salsa is snel te maken en heerlijk om als dip of als saus op een tortilla te gebruiken.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 gram spinazieblaadjes
  • 400 gram zachte geitenkaas
  • 8 plakken parmaham
  • 1 rode paprika
  • 1 sjalotje
  • 50 gram amandelen
  • Extra vergine olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel witte balsamico
  • 1 eetlepel witte wijn
  • Azijn dressing

Salade met spinazie, geitenkaas & ham

Een erg lekkere salade met geitenkaas, parmaham en spinazie. Lekker bij een maaltijd maar je zou het ook kunnen eten als…

(0 / 5)
Biefstuksalade in grote schaal Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 biefstukken
  • 1 zak rucola (circa 75 gram)
  • 2 courgettes
  • 2 rode uien, geschild en gehalveerd
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Halve uitgeperste limoen
  • 1 eetlepel olie
  • Zeezout

Salade met biefstuk

Frisse rucola maaltijdsalade met biefstuk en courgette. Goed als hoofdgerecht, maar zeker ook lekker voor de lunch.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 zak veldsla
  • Halve rode ui
  • 8 semi zongedroogde tomaatjes
  • 8 Amsterdamse uien
  • Handje croutons
  • 150 g magere spekreepjes

Salad on the side

Een lekkere frisse salade, heerlijk voor naast de pasta, een plaattaart, patat of gewoon als salade.

(1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 750 g verschillende fijngesneden groenten, zoals witte kool, wortelen, peultjes, koolrabi, bloemkool, boontjes
  • 1 grote gesneden ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 blok santen
  • 400 ml bouillon
  • 1 eetlepel rietsuiker of Gula Djawa
  • Halve rode peper, fijngesneden
  • 100 g petehbonen voor de liefhebber

Sajoer Lodeh

Heerlijk en zacht groentegerecht voor bij de Indonesische rijsttafel.

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 125 gr ricotta
  • 1/2 lente-ui fijngesneden
  • 2 lente-uitjes in korte stukjes
  • 1 el peterselie
  • 1 el basilicum
  • 2 tl citroensap
  • 12 plakken runderrookvlees
  • 12 cherrytomaatjes
  • Versgemalen peper

Rundvleesspiesjes

Heerlijke frisse rundvleesrolletjes aan een spiesje, lekker als tapas of als hapje bij de borrel.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1/2 kg runderbotten/schenkel
  • 2 mergpijpen
  • 1 grote prei
  • 2 uien
  • 1 grote wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 6 gekneusde peperkorrels

Runderbouillon

Een basisrecept voor 1 liter geconcentreerde runderbouillon (Bouillon de boeuf). Goed te gebruiken als basis voor soepen.

(0 / 5)
x

Wachtwoord kwijt