Even geen inspiratie?

Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 ml volle melk
  • 200 ml room
  • 75 gr suiker
  • 3 eierdooiers (ei-geel)
  • 200 ml Caramel/saus - basisrecept

Roomijs – caramel

Zeer zachte roomijs caramel voor ijsmachine of zonder ijsmachine.

(3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kipgehakt
  • 3 el groene currypasta
  • 2 el paneermeel
  • 20 g + 1 el verse koriander
  • 1 el olijfolie
  • 375 ml kokosmelk
  • 200 g mie
  • 300 g sperziebonen
  • 250 g kerstomaten
  • 20 g verse munt

Kokos – kipballetjes

Lekker makkelijk recept voor Thaise kokos-kipballetjes met groente. Goed te combineren met bijvoorbeeld mie of rijst.

(4 / 5)
Spruitjes met spek Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kleine spuitjes
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 1 sjalotje
  • 2 el olijfolie

Roerbakspruitjes met spek

Een lekkere manier van het bereiden van spruitjes. Goed te serveren als bijgerecht bijvoorbeeld bij stoofvlees of naast gebakken aardappeltjes.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 gr gemengde paddestoelen
  • 350 gr risotto rijst
  • 1,5 liter kippen- of paddestoelenbouillon
  • 150 ml witte wijn
  • 2 kleine uien
  • 50 gr boter
  • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie of bieslook

Risotto met paddenstoelen

Een heerlijke romige risotto met gemengde paddenstoelen en parmezaanse kaas. Een makkelijk te bereiden gerecht, welke je vrij snel op tafel…

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 plakjes Parmaham
  • 1 el olijfolie
  • 4 vijgen
  • 150 g ricotta

Ricottamousse met vijgen en parmaham

Een lichte en luchtige amuse, gemaakt van een mousse van ricotta, vijg en Parmaham. Leuk voor op buffetten, als voorgerecht of…

(4.7 / 5)
rendang Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 6 kemirinoten (kan ook zonder)
  • 6 middelgrote sjalotjes
  • 4 tenen knoflook
  • 1 tot 3 lomboks (Spaanse peper)
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 tl laos of 2½ cm vers
  • 1 el kurkuma (koenjit)
  • 1 el zout
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 salamblaadjes/laurierblaadjes
  • 1 dikke stengel citroengras
  • 1 kilo runder sukadelappen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 150 ml water
  • 250 ml cocosmelk

Rendang Daging

Rendang daging is een heerlijk klassiek Indonesisch stoofvleesgerecht. Door het gerecht urenlang in een kruidige kokosmelk te stoven smaakt het vlees…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 8 tortillawraps
  • 2 el olie
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika (in reepjes)
  • 2 blikjes zalm à 160 g
  • 1 avocado (eetrijp)
  • 200 g zuivelspread bieslook
  • 75 g veldsla
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 595

Wrap met zalm en avocado

Voedzame, gezonde en snelle maaltijd met gevuld met gerookte zalm, paprika en veldsla.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 g bloem
  • 10 g cacao poeder
  • 5 g baking soda
  • Snufje zout
  • 115 g ongezouten boter
  • 330 g basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 250 ml zonnebloem- of maisolie
  • 1 tl witte azijn
  • 2 tl vanille extract (of essence)
  • 250 ml karnemelk
  • 3 tl rode voedselkleurstof
  • 400 g Monchou
  • 115 g ongezouten boter (voor de frosting)
  • 1½ tl vanille extract
  • 250 g poedersuiker

Red Velvet cake

Een heerlijke, zachte, fluwelen en klassieke red velvet taart. Geschikt voor elk taart moment en een echte guilty pleasure.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 8 cherrytomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 takjes oregano
  • 2 takjes tijm
  • 250 g ricotta
  • 6 plakjes hartige taart deeg

Ratatouilletaart

Een goed vullende, gezonde hartige taart. Vol van smaak en heerlijke zachte groenten. Ook goed te serveren bij een lunch of brunch.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 125 g witte chocolade
  • 65 ml room
  • 200 ml half opgeklopte room
  • 65 ml melk
  • 1 gelatineblaadje
  • 1 tl vanille extract
  • 1/3 ananas

Witte chocoladecrème met ananas

Heerlijke romige witte chocoladecrème met stukjes ananas.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 tenen knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 1 gele (of groene) courgette
  • 1 aubergine
  • 3 trostomaten
  • 1/2 takje rozemarijn
  • 4 takjes tijm

Ratatouille uit de oven

Een uit de oven bereidde ratatouille. Heerlijk als bijgerecht om een maaltijd compleet te maken, maar ook lekker om afgekoeld als…

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 gr. rabarber
  • 450 gr. aardbeien
  • 60 ml. sinaasappelsap
  • 250 gr. geleisuiker speciaal
  • 5 gr. spekkoekkruiden
  • 5 gr. kardemon

Jam – Rabarber en aardbei

Heerlijk zachte rabarber-aardbeienjam met een verrassend kruidige smaak. Lekker voor op brood, beschuit, maar ook door de yoghurt.

(5 / 5)
Wentelteefjes van suikerbrood Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 8 sneetjes oud wit brood (casino)
  • 1 ei
  • 2 dl melk
  • 50 g boter
  • 6 el suiker
  • 3 tl kaneel

Wentelteefjes

Wil jij ook die lekkere wentelteefjes maken die oma vroeger maakte, nu kun je het ook zelf. Volg onderstaande recept en…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 150 gram basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 250 ml kookroom
  • 1 eetlepel bloem
  • 120 gram amandelmeel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 5-6 dunne rabarberstelen
  • 2 theelepels grove suiker
  • Vanille-ijs om erbij te serveren

Rabarber pudding

Een overheerlijk toetje met rabarber. Gemakkelijk te maken en zowel warm als koud te serveren.

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 750 g witlof
  • 1 ui, gesnipperd
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 bakje verse roomkaas met kruiden en knoflook
  • 125 ml kookroom
  • wat verse peterselie
  • eventueel wat peper

Witlofsoep met roomkaas en spekjes

Een mooie romige soep, zacht van smaak. Heerlijk als voorgerecht bij een diner, maar ook goed te gebruiken als klein voorgerechtje…

(4.1 / 5)
x

Wachtwoord kwijt