Even geen inspiratie?

Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 5 eieren
  • 2 el sake
  • 1 el suiker
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 theelepel zout

Japans omelet – Tamago Yaki

Japanse Omelet – Tamago Yaki is een zoete opgerolde omelet. Je treft hem vaak aan als sushivariant Nigiri, maar is met wat groenten…

(3.5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 tl gehakte knoflook
  • 2 el Go-Tan echte ketjap rode peper
  • 80 gr paneermeel
  • 1 ei
  • Javaanse satésaus (zie recept op website)

Indische snackballetjes

Heerlijke traditionele Indische gehaktballetjes. Deze balletjes zijn onder andere lekker bij de borrel of als tapas. Serveer ze met zoete of…

(5 / 5)
Huzarensalade opgemaakt op schaal Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 1 ui
  • augurkjes
  • 1 ½ el Zaanse mayonaise
  • zout & peper
  • 1 tl paprikapoeder mild
  • 1 tl surinaamse kerriepoeder
  • 750 g kant en klare huzarensalade
  • ¾ blikje smac
  • 1 lichtzure appel

Huzarensalade

Een heerlijk frisse huzarensalade, lekker voor op brood en om gewoon zo te eten. Goed te maken voor bij een brunch,…

(4.5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g bloem/tarwemeel
  • 100 ml lauw water
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl zout

Tortilla

8 tot 10 homemade Mexicaanse tortilla’s/wraps, die snel en gemakkelijk te maken zijn. Ook lekker als enchilada uit de oven voor…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 150 g speltbloem
  • 300 ml (plantaardige) melk
  • 6 eieren

Spelt wrap

Een zelfgemaakte, gezondere keuze voor wraps, gemaakt van speltmeel. Deze wrap is lekker als lunch met bijvoorbeeld een tonijnsalade, maar ook…

(0 / 5)
Heerlijke ronde boerenbrood Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 gr bloem
  • 5 gr droge gist
  • 10 gr zout
  • 300 ml handwarm water

Brood

Het basisrecept voor brood is één van de simpelste recepten voor brood die er is. Wanneer je het basisbrood kan bakken,…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 25 g fetakaas
  • tomaat
  • handje verse spinazie
  • naar smaak zout en peper
  • scheutje melk
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 512

Griekse omelet

Goed gevulde omelet op Griekse wijze, gevuld met spinazie, tomaat en feta. Een goed begin van de dag.

(2.5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 gr broccoli, fijn gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 gr aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 4 plakken bacon
  • 2 el gehakte munt
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Broccolisoep met bacon

Romige, gebonden broccolisoep met een hartige bite door de knapperige bacon.

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 broccoli
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 3 trostomaten
  • 2 el balsamico
  • 50 ml droge witte wijn

Broccoli balsamico

Broccoli op zijn Italiaans, gewokt in balsamico met cherry tomaatjes en afgeblust met witte wijn. Een heerlijk gerecht om mee te…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 75 g rijst of couscous naar keuze
  • klein blikje mais
  • ¼ avocado
  • 1 el guacamole
  • 1 el mangosalsa
  • 1 el Mexicaans gehakt
  • 2 el krokante Mexicaanse kipstukjes
  • 1 el enchiladasaus
  • Handje gekruimelde tacochips

Bowl – Mexicaans

Mexicaanse bowl, beter bekend als een taco bowl, is een heerlijke manier om de leftovers van een Mexicaanse avond op te…

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 uien
  • 600 g varkenspoulet of hamlappen
  • 2 el olie
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl paprikapoeder pikant (gerookt)
  • 1tl komijnpoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 jeneverbessen
  • 600 g aardappelen
  • 400 g zuurkool
  • 4 el zure room

Goulashsoep

Een kruidige maaltijdsoep met varkenspoulet, aardappel en zuurkool.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 40 g boter
  • 200 g kabeljauwfilet, in stukken
  • 150 g pangasiusfilet
  • 150 g zalm filet (Wilde Alaska zalm)
  • 100 g roze garnalen
  • 300 g prei, gesneden
  • 300 g worteltjes
  • 125 ml kookroom
  • 2 el Zaanse mosterd
  • 100 ml water

Hollands vispotje in mosterdsaus

Dit traditioneel Hollands vispotje in echte een aanrader en snel te klaar te maken. Voor dit vispotje kun je verschillende vissoorten…

(4.3 / 5)
Gegrilde eendenborstfilet met ruitjespatroon Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 eendenborstfilets, op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel olijfolie

Gegrilde eendenborst

Basisrecept voor het grillen van de eendenborst op de manier die een chef zou doen 😉 Heerlijk met sinaasappel honingsaus of…

(3.7 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 gram mager rundvlees in blokjes
  • 50 gram pancetta, fijngehakt
  • 250 ml rode wijn
  • 125 ml runderbouillon
  • 130 gram gepureerde tomaten
  • 750 gram korstdeeg
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 losgeklopt ei

Bourgondische rundvleespasteitjes

Deze bourgondische rundvleespasteitjes zijn erg lekker, klein en makkelijk als je voor grote groepen moet koken. Dus eigenlijk net als bij…

(5 / 5)
boeuf bourguignon met aardappelpuree Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 900 g riblappen (of runderlappen)
  • 125 g magere spekreepjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 fles volle rode wijn (Bourgogne-wijn)
  • 1 winterpeen, in kleine blokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 bakje kastanjechampignons (a 175 g)
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 takjes tijm
  • 1-2 gedroogde chilipepertjes

Boeuf Bourguignon

Een Frans gerecht op basis van rundvlees gestoofd in rode Bourgogne-wijn. Het is een van de vele voorbeelden van Franse boerengerechten…

(5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt