Even geen inspiratie?

Open lasagne met gerookte kip en gedroogde Parmaham Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 pot pastasaus basilicum of verse tomatensaus
  • 90 g pestospread of verse pesto
  • 125 g crème fraîche
  • 12 verse lasagnebladen
  • 60 g rucola
  • 250 g gerookte kip
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 4 plakken parmaham
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • handje pijnboompitjes

Lasagne simpel – gerookte kip en geroosterde…

Een simpele lasagne, verrassend opgebouwd met heerlijke ingrediënten. Genieten van een lasagne zonder dat er een oven aan te pas komt?…

(5 / 5)
Lasagne simpel met gerookte kip maar heel mooi open op het bord. Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 pot pastasaus basilicum of vers gemaakte tomatensaus
  • 90 g pestospread of verse pesto
  • 125 g crème fraîche
  • 200 g cherrytomaatjes
  • handje pijnboompitjes
  • 12 verse lasagnebladen
  • 60 g rucola
  • 250 g gerookte kip

Lasagne simpel – gerookte kip

Een simpele lasagne, verrassend opgebouwd met heerlijke ingrediënten. Genieten van een lasagne zonder dat er een oven aan te pas komt?…

(5 / 5)
Lasagne simpel met zalm maar heel mooi open op het bord. Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 pot pastasaus basilicum of zelfgemaakte saus
  • 90 g pestospread of vers gemaakte pesto
  • 125 g crème fraîche
  • 12 verse lasagnebladen
  • 40 g rucola
  • 250 g gerookte zalmstukken

Lasagne simpel – gerookte zalm

Een simpele lasagne, verrassend opgebouwd met heerlijke ingrediënten. Genieten van een lasagne zonder dat er een oven aan te pas komt?…

(3.5 / 5)
Arabische bowl met couscous Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 teen knoflook
  • 2 el Harissa
  • 2 el citroensap
  • 2 el Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 225 g rijst of couscous naar keuze
  • 300 g kippendijen
  • 1/2 komkommer
  • 315 g kikkererwten
  • 1 bosui
  • 1/4 zakje rode kool
  • 2 el Mirin
  • 200 ml bouillon
  • Handje peterselie
  • Handje munt
  • 1 bouillonblokje (kip of groente)

Bowl – Arabisch

Deze Arabische bowl, is een variant op de Buddha bowl, het is een makkelijke manier om diverse groentes en/of vlees die…

(4 / 5)
3 plakjes appelcake op een gebaksbordje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 180 g patent bloem
  • 8 g bakpoeder
  • 180 g zachte (room)boter
  • 150 g suiker
  • 16 g vanillesuiker
  • 3 grote eieren
  • 3 el Griekse yoghurt
  • citroen zest
  • 2 tl citroensap
  • 2 appels (Goudreinet) +/- 225 g
  • 2 tl koekkruiden

Appelcake

Appelcake met een frisse hint van yoghurt. Een ware verrassing voor een high tea, verjaardag of gewoon voor bij de koffie…

(4.3 / 5)
Roomijs vanille Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 ml volle melk
  • 200 ml room
  • 75 gr suiker
  • 3 eierdooiers (ei-geel)
  • 2 vanillestokjes of 2 tl vanillearoma

Roomijs

Basisrecept roomijs voor ijsmachine of zonder ijsmachine. Met dit basisrecept kun je heerlijk variëren met de moes of stukjes van verschillende…

(5 / 5)
Vistartaar met whiskysaus op een bedje van ijsbergsla Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 100 g Paling
  • 200 g gerookte zalm
  • 2 el verse dille
  • 0,5 tl gebrande komijn
  • 6 bladeren ijsbergsla
  • 4 el mayonaise
  • 50 g ketchup
  • 1 tl gembersiroop
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 el whisky
  • Peper en zout

Vistartaar met whiskysaus

Dit recept is gebaseerd op een Schotse zalmtartaar met garnalen. In dit recept hebben wij echter onze favoriete vissoorten toegevoegd en…

(5 / 5)
Vegetarische tortilla gesneden op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 300 g aardappels
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 200 g doperwtjes festini (van Bonduelle)
  • 2 tl peper
  • 2 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 el zonnebloemolie

Tortilla – vegetarisch

De tortilla de patatas, is een van origine Spaans gerecht. De tortilla is ook wel een dik omelet gevuld met aardappels…

(5 / 5)
Champignontapenade op een antipastiplank Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el kappertjes
  • 8 groene olijven
  • 1 tak rozemarijn
  • 2 tl truffelolie
  • handje peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Champignontapenade

Een mooie smeuïge en smaakvolle champignontapenade gemaakt van kastanjechampignons. Heerlijk op de borrelplank of als vulling van bijvoorbeeld gevulde Portobello’s.

(4 / 5)
flammkuchen met gerookte zalm en tomaat Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • Voor de bodem
  • 350 g bloem
  • 5 g droge gist
  • 7 g zout
  • 210 ml lauwwarm water
  • scheutje olijfolie
  • 60 g crème fraîche
  • 40 g gerookte zalmfilet
  • handje verse dille
  • 4 cherrytomaatjes
  • 0,5 rode ui
  • 1,5 tl kappertjes
  • zout en peper

Flammkuchen met zalm en tomaat

Hoewel de naam Flammkuchen anders doet vermoeden, is dit een Frans gerecht en wel uit de Elzas. Op z’n Frans ook…

(5 / 5)
flammkuchen met tonijn en paprika Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • Voor de bodem
  • 350 g bloem
  • 5 g droge gist
  • 7 g zout
  • 210 ml lauwwarm water
  • scheutje olijfolie
  • 60 g crème fraîche
  • 160g tonijn uit blik
  • handje verse peterselie
  • 1 geroosterde paprika
  • 0,5 rode ui
  • peper

Flammkuchen met tonijn en paprika

Hoewel de naam Flammkuchen anders doet vermoeden, is dit een Frans gerecht en wel uit de Elzas. Op z’n Frans ook…

(1 / 5)
Soutzoukakia in de pan Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 el gesneden verse peterselie
  • 1 tl komijn
  • 2 teentjes knoflook
  • Mespunt kruidnagel
  • Zout en peper
  • 30 g paneermeel of 1,5 wit broodje (zonder kost)
  • 2 el bloem
  • 2 el zonnebloemolie om te bakken
  • 1 blik tomaten
  • ½ tl suiker
  • 1 el oregano
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl nootmuskaat
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml rode wijn
  • 100 ml water
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Soutzoukakia

Soutzoukakia zijn Griekse gehaktballen met een ovale vorm in een kruidige tomatensaus. Het is één van mijn favorieten Griekse vleesgerechten. Er…

(3.1 / 5)
Courgetteballetjes op een antipasti plank Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 240 g geraspte courgette
  • 40 g panko
  • 30 g geraspte parmezaanse kaas
  • 5 g verse oregano
  • 5 g verse peterselie
  • 5g verse basilicum
  • 2 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • Peper en zout

Courgetteballetjes

Deze balletjes van courgette zijn heerlijk als snack of als vegetarische balletjes in een pastasaus. De courgetteballetjes zijn als snack lekker…

(5 / 5)
Schotse stoofpot in schaaltje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kg sukadelappen
  • 500 ml water
  • 60 g boter
  • 4 el Schotse Whisky (bijvoorbeeld Talisker single malt)
  • 2 koolrabi's
  • 1 winterwortel
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 el worcestersaus
  • 2 kruidnagels
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el tijm
  • 2 el bloem
  • 4 el havermout
  • 1 (niet te kleine) aardappel, kruimig kokend
  • 1 runderbouillonblokje
  • Zout en peper

Schotse stoofpot

Deze stoofpot is erg lekker van smaak en geeft je even het gevoel alsof je in een Schotse pub zit. Serveer…

(3.9 / 5)
Nasi goreng op bord met komkommer en sate Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g rijst
  • 1 chilipeper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl Laos
  • 0,5 tl Trassi
  • 2 bosuien
  • 2 eieren
  • 4 el ketjap
  • 1 groentebouillonblokje

Nasi Goreng – Indonesisch

Nasi Goreng, gekookte en vervolgens opgebakken rijst. Vaak met lekkere kruidenmengsels, groente en ei. In deze variant is de rijst opgebakken…

(5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt