Stoofpot

Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 el olijfolie
  • 1 1/2 kg runderlappen, in blokjes van 2 tot 3 cm
  • 100 g ontbijtspek of reepjes
  • 3 wortels, kleingesneden
  • 2 uien, kleingesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 takjes tijm (Bouquet garni)
  • 3 takjes peterselie (Bouquet garni)
  • 3 blaadjes laurier (Bouquet garni)
  • 500 ml runderbouillon
  • 330 ml bier met hoge gisting
  • 140 g tomatenpuree
  • 300 g champignons, gehalveerd
  • Spuitzak met gekarteld mondje van 2 cm
  • 1,2 kg licht kruimige aardappels
  • 50 g boter, in blokjes
  • 125 ml hete melk
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper
  • 1,2 kg licht kruimige aardappels
  • 8 el extra vergine olijfolie
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper

Runderstoofschotel met bier en pureelaag

Runderstoof met bier, vol van smaak. Afgemaakt met gegratineerde rozetjes van aardappelpuree. In dit recept zijn er twee aardappelpuree varianten waarvan…

(0 / 5)
rendang Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 6 kemirinoten (kan ook zonder)
  • 6 middelgrote sjalotjes
  • 4 tenen knoflook
  • 1 tot 3 lomboks (Spaanse peper)
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 tl laos of 2½ cm vers
  • 1 el kurkuma (koenjit)
  • 1 el zout
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 salamblaadjes/laurierblaadjes
  • 1 dikke stengel citroengras
  • 1 kilo runder sukadelappen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 150 ml water
  • 250 ml cocosmelk

Rendang Daging

Rendang daging is een heerlijk klassiek Indonesisch stoofvleesgerecht. Door het gerecht urenlang in een kruidige kokosmelk te stoven smaakt het vlees…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 40 g boter
  • 200 g kabeljauwfilet, in stukken
  • 150 g pangasiusfilet
  • 150 g zalm filet (Wilde Alaska zalm)
  • 100 g roze garnalen
  • 300 g prei, gesneden
  • 300 g worteltjes
  • 125 ml kookroom
  • 2 el Zaanse mosterd
  • 100 ml water

Hollands vispotje in mosterdsaus

Dit traditioneel Hollands vispotje in echte een aanrader en snel te klaar te maken. Voor dit vispotje kun je verschillende vissoorten…

(4.3 / 5)
boeuf bourguignon met aardappelpuree Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 900 g riblappen (of runderlappen)
  • 125 g magere spekreepjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 fles volle rode wijn (Bourgogne-wijn)
  • 1 winterpeen, in kleine blokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 bakje kastanjechampignons (a 175 g)
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 takjes tijm
  • 1-2 gedroogde chilipepertjes

Boeuf Bourguignon

Een Frans gerecht op basis van rundvlees gestoofd in rode Bourgogne-wijn. Het is een van de vele voorbeelden van Franse boerengerechten…

(5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt