Gebak

Dadel chocoladebar op plank Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 repen pure chocolade
  • 250 g dadels
  • 5 el pindakaas (100% of gewone)
  • 100 g gemengde noten (ongezouten)
  • Zeezout

Dadel chocoladebar

Deze dadel chocoladebar is een heerlijke zoetigheid, die je gemakkelijk maakt en veel mensen van kan laten genieten. De dadel en…

(5 / 5)
appelbeignets op schaal Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 pakjes roomboter bladerdeeg
  • 4 goudreinet
ten
  • 75 g amandelspijs
  • 20 g roomboter
  • 1 el koekkruiden

  • 50 g kristalsuiker

  • 
2 tl kaneel
  • zonnebloem olie om te frituren

Appelbeignets

Appelbeignets zijn net als oliebollen een begrip rondom Oud en Nieuw, maar zijn ook makkelijk en snel te maken als heerlijke…

(5 / 5)
Nutella hapje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 pot Nutella
  • 1 pakje bladerdeeg
  • klein bakje water
  • 1 eetlepel
  • 1 theelepel
  • 1 bakplaat
  • 1 vel bakpapier of bakmat

Nutella hapje

Het Nutella hapje is een recept van Bastiaan van 8 jaar die deze graag met iedereen wil delen via Chefkokkie.NL. Natuurlijk…

(4.5 / 5)
Oliebol lorraine Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 pak oliebollenmix
  • 350 ml handwarm water
  • 150 ml bier, bijvoorbeeld een triple of winter bokbier
  • 350 g pancetta
  • 30 g geraspte kaas
  • halve ui

Oliebol – Lorraine

Deze hartige oliebollen zijn zeer geschikt om het oliebollen assortiment rondom oud en nieuw uit te breiden. Maak hiervoor gebruik van…

(5 / 5)
Oliebol chorizo Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 pak oliebollenmix
  • 350 ml handwarm water
  • 150 ml bier, bijvoorbeeld een triple of winter bokbier
  • 30 g Chorizo
  • 30 g geraspte kaas
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl chilivlokken

Oliebol – Chorizo

Deze hartige oliebollen zijn zeer geschikt om het oliebollen assortiment rondom oud en nieuw uit te breiden. Maak hiervoor gebruik van…

(5 / 5)
Tiramisu Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 5 eieren
  • 250 g lange vingers
  • 250 g pepernoten
  • 5 eetlepels suiker
  • 500 g mascarpone
  • 15 ml Marsala
  • koude espressokoffie (2 tot 3 kopjes)
  • snufje zout
  • cacaopoeder
  • 10 ml Frangelico of Amaretto

Tiramisu – Sinterklaas style

Onze heerlijke tiramisu in Sinterklaas style heeft een heerlijke smaak met een twist van kruidige kruidnootjes. Sinterklaas wordt een echt smulfeest…

(4 / 5)
Tiramisu Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 5 eieren
  • 500 g lange vingers
  • 5 eetlepels suiker
  • 500 g mascarpone
  • 15 ml Marsala
  • 10 ml Frangelico of Amaretto
  • koude espressokoffie (2 tot 3 kopjes)
  • snufje zout
  • cacaopoeder

Tiramisu

Een heerlijke tiramisu volgens traditioneel Italiaans recept. Zacht van smaak. Maak het geheel compleet met een lekkere Italiaanse dessertwijn.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 ml water
  • 100 ml volle melk
  • 100 g bloem
  • 100 g boter
  • 3 - 4 eieren
  • Mespunt zout

Soezendeeg 2.0

Basisrecept voor 8 grote, 12 moorkoppen of 50 kleine soezen. Heerlijk met een zoete of hartige vulling.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2,5 dl water
  • 100 g boter
  • 180 g bloem
  • 4 - 5 eieren
  • Mespunt zout
  • 1 theelepel bakpoeder

Soezendeeg

Basisrecept voor 30 kleine of 20 grote soezen. Lekker om te vullen met slagroom of met ijs als dessert.

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 pak oliebollenmix
  • 350 ml handwarm water
  • 150 ml bier, voorkeur Grolsch winterbok
  • 1 grote appel ( +/- 150 g)
  • 2 tl spekkoek kruiden of kaneel
  • 2 tl citroensap
  • 150 g rozijnen
  • 1 zakje vaniliesuiker

Oliebollen – the easy way

Oliebollen- the easy way, maak gebruik van een pak oliebollenmix, geef er een eigen twist aan en smullen maar! Dikke rijen…

(5 / 5)
Belinerbol Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2-3 eieren
  • 1/2 tl zout
  • 60 gr suiker
  • 600 gr bloem
  • 2 zakjes droge gist
  • 180 ml melk (lauw)
  • 65 gr boter (vloeibaar, maar niet heet)
  • Poedersuiker

Berlinerbol

Een heerlijk berlinerbol, zoals de naam al doet vermoeden volgens origineel Duits recept.

(5 / 5)
Baklava op een bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1/2 kilo Filodeeg
  • 200 gram grof gehakte walnoten
  • 50 gram grof gehakte amandelen
  • 50 gram grof gehakte pistachenoten
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 60 g boter
  • 1 dl. water
  • 75 g suiker
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • Vanille essence of poeder
  • 2 eetlepels citroensap

Baklava

Baklava is een lekkernij van Turkse oorsprong die meestal als dessert wordt gegeten. Baklava bestaat veelal uit een combinatie van noten,…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 3 goudrenet, Elstar of Jonagold
  • 2 el fijne kristalsuiker

  • ½ el kaneel
  • 50 g rozijnen
  • 1 ei losgeklopt of water

Appelflap

Deze appelflap is gemaakt van bladerdeeg en gevuld met een mengsel van appel, kaneel en rozijnen. De appelflappen zijn lekker op…

(5 / 5)
Appelbeignets op een schaal Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 goudreinet

  • 
2 el fijne kristalsuiker

  • 
1/2 el kaneel
  • zonnebloem olie om te frituren
  • 50 g rietsuiker

Appelbeignets – oven

Naast de oliebollen staan ook de appelbeignets bij veel mensen op tafel rondom Oud en Nieuw. De appelbeignet is gemaakt met…

(5 / 5)
Oliebollen met appel en rozijnen Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 gr bloem
  • 4 dl lauwe melk (vervang evt. 1 dl voor bier met gisting op de fles)
  • 2 eieren
  • 40 gr verse bakkersgist of 10 gr gedroogde gist
  • 1 el suiker
  • 1 tl zout

Oliebollen

Dit vinden wij het lekkerste oliebollenbeslag. Het geeft een heerlijke bol met een krokant korstje. Niet vet en zeker geen stuiterbal.…

(5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt