Heerlijke ronde boerenbrood

Verschillende recepten voor brood

Overzicht van verschillende soorten brood recepten. Kan prima worden gebruikt bij ons basis broodrecept of in de broodmachine.
Ga naar ons basis broodrecept >>

Wit brood 600 g 900 g 1100 g
Witte bloem: 359 g 500 g 600 g
Water: 210 ml 300 ml 380 ml
Boter/olie: 5 g 10 g 15 g
Suiker: 5 g 10 g 15 g
Zout: 5 g 10 g 15 g
*Verse gist: 10 g 15 g 20 g
*Gedroogde gist: 4 g 6 g 8 g

*Maak bij gist de keuze of het verse of gedroogde gist wordt!

Tarwebrood 600 g 900 g 1100 g
Witte bloem: 200 g 300 g 350 g
Volkoren: 150 g 200 g 250 g
Water: 230 ml 320 ml 380 ml
Boter/olie: 5 g 10 g 15 g
Suiker: 5 g 10 g 15 g
Zout: 5 g 10 g 15 g
*Verse gist: 10 g 15 g 20 g
*Gedroogde gist: 4 g 6 g 8 g

*Maak bij gist de keuze of het verse of gedroogde gist wordt!

6-Granenbrood 600 g 900 g 1100 g
6 granen bloem: 350 g 500 g 600 g
Water: 225 ml 325 ml 390 ml
Boter/olie: 5 g 10 g 15 g
Suiker: 5 g 10 g 15 g
Zout: 5 g 10 g 15 g
*Verse gist: 10 g 15 g 20 g
*Gedroogde gist: 4 g 6 g 8 g

*Maak bij gist de keuze of het verse of gedroogde gist wordt!

Rozijnenbrood 600 g 900 g 1100 g
6 granen bloem: 320 g 450 g 600 g
Water: 190 ml 270 ml 350 ml
Roomboter: 15 g 20 g 25 g
Suiker: 5 g 10 g 15 g
Zout: 5 g 10 g 15 g
*Verse gist: 20 g 25 g 30 g
*Gedroogde gist: 6 g 10 g 15 g
Rozijnen/krenten: 300 g 350 g 475 g

*Maak bij gist de keuze of het verse of gedroogde gist wordt!

Let op! Rozijnen/krenten wel eerst wellen, anders onttrekken zij het vocht uit het brood. Voeg de rozijnen/krenten toe na het eerste piepsignaal.

x

Wachtwoord kwijt