Zoek recepten - Chefkokkie.NL

Schotse stoofpot in schaaltje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kg sukadelappen
  • 500 ml water
  • 60 g boter
  • 4 el Schotse Whisky (bijvoorbeeld Talisker single malt)
  • 2 koolrabi's
  • 1 winterwortel
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 el worcestersaus
  • 2 kruidnagels
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el tijm
  • 2 el bloem
  • 4 el havermout
  • 1 (niet te kleine) aardappel, kruimig kokend
  • 1 runderbouillonblokje
  • Zout en peper

Schotse stoofpot

Deze stoofpot is erg lekker van smaak en geeft je even het gevoel alsof je in een Schotse pub zit. Serveer…

(4 / 5)
Nasi goreng op bord met komkommer en sate Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g rijst
  • 1 chilipeper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl Laos
  • 0,5 tl Trassi
  • 2 bosuien
  • 2 eieren
  • 4 el ketjap
  • 1 groentebouillonblokje

Nasi Goreng – Indonesisch

Nasi Goreng, gekookte en vervolgens opgebakken rijst. Vaak met lekkere kruidenmengsels, groente en ei. In deze variant is de rijst opgebakken…

(5 / 5)
Dipsaus-feestje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1,5 el abrikozenjam
  • 2 tl Surinaamse kerriepoeder
  • 2 augurkschijven (slices) of 1 augurk

Kerriesaus

Met deze kerriesaus hebben wij kennis gemaakt tijdens een barbecue bij Miranda. Sindsdien maken wij gebruik van haar recept. Als extraatje…

(5 / 5)
Schotse Cranachan in een dessertschaaltje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 330 g diepvriesframbozen en/of diepvries bosvruchten
  • 2 el honing
  • 1 sinaasappel (sap & rasp)
  • 1 tak verse rozemarijn
  • 100 ml yoghurt
  • 100 ml slagroom
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 el Whisky
  • 65 g geschaafde amandelen
  • 65 g havermoutvlokken
  • 1 el honing
  • 100 g verse frambozen
  • 100 g verse bramen

Cranachan

Cranachan is een traditioneel Schots dessert welke meestal op tafel wordt gezet als de Schotten iets te vieren hebben. De room…

(4.3 / 5)
Bbq saus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 el curry
  • 2 el salsasaus
  • 2 el azijn
  • 50 ml water
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el basterdsuiker
  • 1 el maizena

Barbecuesaus – snel

Een snelle barbecuesaus, in het leven geroepen doordat de fles met kant en klare barbecuesaus op was. Deze snelle saus komt…

(5 / 5)
Chicken Katsu curry met rijst en boontjes Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 kippendijen
  • 120 g, bloem
  • 180 g Panko (Japans broodkruim)
  • 1 ei (groot)
  • Zonnebloemolie
  • Zout/peper
  • Of 4 voorgegaarde krokante kip schnitzels
  • 3 tenen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 wortel
  • 2 el bloem
  • 1 el kerriepoeder (milde of Surinaamse)
  • 1 tl gemberpoeder of 1.5 cm verse gember
  • 500 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 el honing
  • 1 el Garam Masala
  • 1 el sojasaus
  • 300 g rijst
  • 400 g sperzieboontjes

Chicken Katsu Curry

Deze Japanse Chicken Katsu curry is een zachte en milde curry met krokante kip en rijst. Eenmaal gegeten en je bent…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 160 g speltbloem
  • 20 g cacaopoeder
  • 60 g dadels
  • 30 g kokosrasp
  • 1-2 tl bakpoeder
  • Zout

Bananenbrood met kokos en cacao

Zin in een lekker, maar bewust tussendoortje? Ga dan eens voor dit bananenbrood met kokos en cacao. Ook lekker om de…

(4 / 5)
Flammkuchen met paprika pesto Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • Voor de bodem
  • 350 g bloem
  • 5 g droge gist
  • 7 g zout
  • 210 ml lauwwarm water
  • scheutje olijfolie
  • 100 g crème fraîche
  • 50 g pestospread
  • 1 rode puntpaprika
  • 3 plakjes Serranoham in reepjes
  • 1 rode ui

Flammkuchen met paprika en rode ui

Hoewel de naam Flammkuchen anders doet vermoeden, is dit een Frans gerecht en wel uit de Elzas. Op z’n Frans ook…

(4.5 / 5)
Pastasaus al ragu di chorizo Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 - 500 g rundergehakt
  • 225 g Chorizo
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takken rozemarijn
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika's (punt of gewoon)
  • 1 blikje doppio concentrato tomatenpuree
  • 1 blik Polpa
  • 1 el oregano
  • 300 ml runderbouillon
  • 75 ml rode wijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Pastasaus – al Ragù di chorizo

Deze pastasaus heeft als basis het recept voor pasta al Ragù, wat in Italië tomatensaus met vlees is. Oftewel de basis…

(4.3 / 5)
Spinaziestamppot en Catalaanse worstje met rode ui Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 rode uien
  • 1 el olijfolie
  • 270 g Catalaanse worstjes
  • 100 g spekreepjes
  • 1 teen knoflook
  • 600 g verse spinazie
  • 800 g aardappelen
  • scheutje melk
  • 25 ml vloeibare boter
  • Peper
  • Zout
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 570
  • Fat: 27
  • Saturated Fat: 10
  • Sugar: 5

Spinaziestamppot

Een heerlijke spinaziestamppot met uitgebakken spekreepjes. Extra lekker in combinatie met de de Catalaanse worstjes en jus van rode uien.

(4 / 5)
Romige kip kerrie Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kippendijen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • ½ blikje ananasblokjes
  • 200 ml kookroom
  • olijfolie
  • 1 el bloem
  • 2 tl Surinaamse kerrie
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl gebrande komijn
  • 1 el gembersiroop

Kip kerrie

Een heerlijk recept voor romige kip kerrie gemaakt zonder zakjes en pakjes. Je vindt dit recept ook op onze website, maar…

(4 / 5)
Amuse - Paling met wasabimayonaise Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 tot 150 g gerookte paling
  • 1 klein bakje zeewier salade
  • 8 kroepoekjes naturel
  • (Wasabi mayonaise)
  • 1 tl wasabipasta (tube 43 g)
  • 4 el mayonaise

Paling wasabi mayonaise

Paling met wasabi mayonaise is een goede combinatie. In dit recept maken we een amuse door een kroepoekje met een bedje…

(4.7 / 5)
x

Wachtwoord kwijt